Barcelona Cultura

BAM Cultura Viva

BAM Cultura Viva

21-04-2018

Oberta la convocatòria per a l’actuació en la segona edició del BAM - Cultura Viva

main photo

El programa Cultura Viva i la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació obren la convocatòria per a programar la segona edició del BAM – Cultura Viva, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre, durant les festes de la Mercè, per a la incentivació de projectes que tinguin com a eix principal la música i l’economia social i solidària.

La singularitat d’aquest espai, que inclou escenaris musicals i un programa d’activitats, consisteix en el fet que és un punt de trobada i d’experimentació per donar suport i visibilitat al teixit musical de base, tant en l’àmbit artístic i organitzatiu com en l’àmbit dels processos d’innovació socioeconòmica en l’ecosistema cultural. Entre altres coses, s’inclouen els punts de connexió entre la música i l’economia social i solidària i les noves formes d’entendre la relació entre música i comunitats.

Per a la presentació de propostes, hi poden participar tant les organitzacions com els artistes que garanteixin l’exhibició d’un espectacle. Aquestes propostes han d’incloure una presentació del projecte —en forma de concert i/o taller, xerrada, acció artística, etc.—, una explicació sobre les motivacions de la participació en aquest nou espai, i la fitxa artística. A més, per poder prendre part en l’espai BAM – Cultura Viva, cal que ompliu, abans del diumenge 20 de maig a les 23.59 hores.


Aquests són els criteris que es valoren per a la selecció —els criteris no són excloents:

 • Els projectes específics que tinguin en compte els objectius de l’esdeveniment.
 • El vincle del projecte amb entorns i comunitats de qualsevol mena (artístics, culturals, fora de l’àmbit cultural, locals, internacionals, etc.).
 • L’interès artístic de la proposta, la relació que pugui tenir amb altres disciplines i la interacció amb el públic i l’espai.
 • La trajectòria prèvia del projecte i dels seus integrants.
 • La relació de la proposta amb l’economia social i solidària.
 • La paritat de gènere.
 • Les formes d’organització que presentin elements d’innovació vers el model habitual de la industria cultural: horitzontalitat, autogestió, treball col·lectiu, etc.
 • La relació (prèvia o proposada) amb el barri de Sant Andreu.
 • L’aplicació de la tecnologia i la cultura de codi obert a favor de la circulació, la remescla, la transformació digital i el retorn social.
 • La paritat de gènere i la diversitat dels projectes en el marc de la selecció final (estilística, d’origen i edat dels components, proposta escènica, etc.).
 • L’adequació del conjunt als recursos disponibles.

La programació l’elabora una comissió de persones sorgida del plenari obert del BAM - Cultura Viva.

Aquesta comissió —en col·laboració amb la resta de l’equip del BAM - Cultura Viva— planteja l’adaptació dels espais disponibles de la Fabra i Coats a les propostes seleccionades. Us convidem a visitar el Recinte de la Fabra i Coats abans que presenteu la vostra proposta.

Els projectes es remuneren tot seguint els criteris següents:

Caixet

 • 300,00 € (nets) per a cadascun dels projectes finalment escollits + 150,00 € (nets) per a cada integrant (el caixet màxim és de 1.500 € nets per projecte).
 • L’import d’altres despeses en funció de les propostes i dels acords a què s’arribi:
  • Contractació laboral (en cas que se sol·liciti).
  • Despeses específiques per a l’adaptació del projecte.
  • Desplaçaments i allotjament (en cas de tenir l’origen a més de 100 km de Barcelona)

A més, l’organització disposa d’un backline mínim per als concerts i/o activitats.

Aquesta proposta és una iniciativa de Cultura Viva —programa de l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació— i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum.

Participen en el BAM – Cultura Viva 2018 els col·lectius següents: Alterevents, l’Ateneu L’Harmonia, Coòpolis – Ateneu Cooperatiu de Barcelona, Indigestió, Koitton Club, l’Afluent, La Tremenda, Llobregat Block Party, Quesoni, The Good Good, la Xarxa d'Economia Solidària; i representants dels projectes musicals, com ara Za! o Blood Quartet, residents a Fabra i Coats.

Les decisions es prenen en diverses comissions de treball obertes a tothom, i es posen en comú en un plenari també públic i obert a tothom.

Per a la resolució de dubtes sobre la convocatòria, podeu escriure a: culturaviva@bcn.cat.

BAM Cultura Viva

BAM Cultura Viva

21-04-2018